Metro en ANP
Metro en ANP Sport 29 jun 2016 / 12:55 uur

Dennis Bergkamp niet meer op de bank bij Ajax

Dennis Bergkamp zit komend seizoen niet meer als assistent-trainer op de bank bij wedstrijden van het eerste elftal van Ajax. De oud-aanvaller heeft bij de nieuwe hoofdcoach Peter Bosz aangegeven dat hij liever meer tijd in individuele spelers wil steken.

„Dat heb ik te respecteren”, vertelde Bosz woensdag na zijn eerste veldtraining met Ajax. „Dennis blijft gewoon deel uitmaken van mijn staf. Het enige verschil is dat hij bij wedstrijden niet op de bank zal zitten. Dan zijn Hendrie Krüzen en Hennie Spijkerman mijn assistenten. Maar Dennis zal wel gewoon op de trainingen aanwezig zijn.”

Inbreng

„Dennis wil zich nog nadrukkelijker bezighouden met het beter maken van talenten van Jong Ajax en A-junioren”, lichtte Edwin van der Sar, voorzitter van het technisch hart, toe. „Daarbij zal hij zich tijdens de trainingen van het eerste elftal ook blijven manifesteren, met bijvoorbeeld de aanvallers. Ik denk dat die veel van de inbreng van Dennis kunnen profiteren. Daarnaast blijft Dennis ook deel uitmaken van het technisch hart van onze club.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dennis Bergkamp niet meer op de bank bij Ajax
Sluiten