Remco Visser
Remco Visser Sport 26 jun 2016 / 13:02 uur

‘Bokser Fury betrapt op gebruik steroïden’

Regerend wereldkampioen boksen Tyson Fury zou zijn sportieve successen mogelijk aan doping te danken hebben. Volgens berichten in Engelse media zijn er namelijk sporen van nandrolon gevonden in een vorig jaar afgenomen urinemonster.

Het urinemonster werd afgenomen voor het gevecht van Fury tegen Wladimir Klitschko, waarin de Brit de kampioenstitel veroverde. Nandrolon is een anabole steroïde en staat op de lijst van verboden middelen.

Onderzoek

Fury zou in september al door de Britse antidopingorganisatie UKAD op de hoogte gesteld zijn van de vondst. Men wilde echter eerst verder onderzoek doen, wat er nu toe lijkt te leiden dat Fury voor een commissie moet verschijnen. Als hij schuldig wordt bevonden aan het gebruik van het verboden middel zal hij zijn drie wereldtitels moeten inleveren en een flinke tijd geschorst worden.

Rematch

Fury meldde zich vrijdag nog af voor de rematch tegen Klitsjko, vanwege een enkelblessure. „Het spijt me voor al mijn fans, maar blessures komen nu eenmaal voor. De partij is uitgesteld, maar zal zo snel mogelijk weer op de agenda komen”, liet Fury weten.

Klitsjko wond zich donderdag op zijn beurt vreselijk op over recente uitspraken van de 27-jarige Fury over vrouwen, homo’s en Joden. „Hij klonk toen net als Hitler. Die man is een imbeciel en moet eigenlijk worden geschorst.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Bokser Fury betrapt op gebruik steroïden’
Sluiten