Remco Visser
Remco Visser Sport 25 jun 2016 / 11:15 uur

Argentinië onder curatele gesteld door FIFA

De FIFA heeft de Argentijnse voetbalbond AFA onder curatele gesteld. De wereldvoetbalbond gaat de federatie tot de verkiezingen voor een nieuwe voorzitter van juni volgend jaar controleren.

Het besluit van de FIFA betekent het einde voor voorzitter Luis Segura, die eerder deze week werd aangeklaagd wegens mogelijke fraude bij de verkoop van televisierechten. De AFA kent al jaren grote financiële en bestuurlijke problemen. Na de dood van de omstreden voorzitter Julio Grondona twee jaar geleden zijn die problemen alleen maar groter geworden.

Segura kwam vorig jaar aan de macht na een opmerkelijke verkiezing waarbij er 76 stemmen werden uitgebracht terwijl er maar 75 vertegenwoordigers stemrecht hadden. De stemming eindigde aanvankelijk in 38 tegen 38 maar Segura werd uiteindelijk voorzitter.

Reageer op artikel:
Argentinië onder curatele gesteld door FIFA
Sluiten