Sofie Smulders
Sofie Smulders Sport 30 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Als IJsland EK wint, zwemt Fransoos het eiland rond

Nee, de Franse zwemmer Yannick Agnel is niet gek geworden, hij meent het serieus: als IJsland het voor elkaar krijgt het EK voetbal te winnen, zwemt de olympisch kampioen op de 200 meter vrij het eiland rond.

Dit meldt de Franse krant Le Parisien. En dat is met een omtrek van 2,008 kilometer best wel een stuk. Aankomende zondag nemen de Fransozen het in de kwartfinale op tegen de IJslanders, die qua populariteit de opvolgers van de Ieren lijken te worden.

Agnel twitterde het bericht vanmorgen en kreeg niet lang daarna een reactie van Lars Lagerbäck, de Zweedse coach van het IJslandse elftal. „Ik zou het niet aanraden, maar het is mogelijk, al moet hij dan wel het juiste weer uitkiezen”, grapte Lagerbäck die naast zijn zomerbaantje als voetbalcoach een vaste baan als tandarts heeft.

28 dagen

Blijkbaar is Agnel niet bang dat de IJslanders de Fransen net als de Engelsen verslagen achterlaten op het veld. Hij retweette vrolijk het bericht van een volger die voor de grap had uitgerekend hoe lang hij over de zwemtocht zou doen als hij 3 kilometer per uur zou zwemmen: „28 dagen van 3km/u, sorry als ik het een beetje ruim berekend heb.”

Voor de wedstrijd aanstaande zondag zijn er naar verluidt nog meer IJslandse supporters van plan af te reizen naar Frankrijk om hun land te zien spelen in het Stade de France om 21.00 uur. Door sommige media wordt dit gekscherend de Viking Invasie genoemd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Als IJsland EK wint, zwemt Fransoos het eiland rond
Sluiten