Johan van Boven
Johan van Boven Sport 12 jun 2016 / 08:18 uur

Aad de Mos niet naar EK vanwege beveiligingschaos

Hij is een van de grootste voetbaldieren die ons land rijk is en kijkt het liefst de hele dag naar voetbal. Of het nu gaat om jeugdelftallen of om het allerhoogste niveau; Aad de Mos wil overal langs de lijn staan of zitten. Opvallend genoeg gaat hij niet naar het EK in Frankrijk.

„Ik probeer er weg te blijven”, aldus de oud-trainer. „Stadions zijn heel slecht bereikbaar. Als ik een wedstrijd wil bezoeken ben ik twee dagen bezig. Vanwege de strenge veiligheidsmaatregelen duurt alles veel langer dan normaal.”

Tijdens de finale van de Champions League tussen Atlético Madrid en Real Madrid merkte hij al dat het vandaag de dag steeds lastiger is om een voetbalwedstrijd te bezoeken, waar alle aandacht naar uit gaat. Terreurdreiging maakt van stadions een bijna onneembare vesting. „Daardoor was het geen pretje om naar die finale in Milaan te gaan.” De Mos vermijdt het EK niet omdat hij bang is voor een aanslag, zegt hij. „Al sluit ik het niet uit dat er zoiets gebeurt, het is helaas iets waar we rekening mee moeten houden.”

Kriebelen

Voor Nederlandse en Belgische tv-zenders zal hij desalniettemin als analist bij het Europees kampioenschap betrokken zijn. De Mos weet zelf dat het dan misschien toch gaat kriebelen. „Misschien dat ik tijdens de knock-outfase een mooie wedstrijd bezoek. Als Duitsland-Spanje ofzo op het programma staat, is de verleiding natuurlijk wel heel groot om toch te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aad de Mos niet naar EK vanwege beveiligingschaos
Sluiten