Remco Visser
Remco Visser Sport 23 mei 2016 / 20:26 uur

Zwaaiende Van Gaal definitief weg bij United

Louis van Gaal verlaat Manchester United per direct. De 64-jarige Amsterdammer kreeg van de clubleiding te horen dat hij na twee jaar op Old Trafford moet vertrekken.

Het contract van Van Gaal bij de Engelse recordkampioen liep nog één jaar door, tot de zomer van 2017. De oud-bondscoach van Oranje slaagde er de afgelopen twee jaar echter niet in met zijn ploeg mee te doen om het kampioenschap in de Premier League, ondanks de enorme investeringen die hij mocht doen. Dat deed hem uiteindelijk dan ook de das om.

Er was lang onduidelijkheid over het lot van Van Gaal in Manchester. De club zou maandagmiddag met een verklaring komen, gonsde het in de Britse media. Maar dat bleef uit. Van Gaal vertrok aan het einde van de middag wel al van het trainingscomplex. Hij zwaaide vanuit de auto naar de fotografen, en dat was het dan.

https://www.youtube.com/watch?v=faRCqMhGl-Y

Blind

Ook voor speler Daley Blind was lange tijd niet duidelijk of Van Gaal nog zijn trainer is volgend seizoen. ,,Ik volg het nieuws net zo als jullie”, vertelde de speler van de Engelse club maandagavond na de training van het Nederlands elftal in het Portugese Lagos. ,,Het lijkt misschien waarschijnlijk, maar ik heb niets officieel vernomen.”

Kwaad

Dat Van Gaal baalt dat hij zijn klus niet kan afmaken, bleek wel uit het dankwoord dat hij schreef naar aanleiding van zijn ontslag. ,,Ik ben erg teleurgesteld dat ik ons driejarige plan niet kan volbrengen. Ik geloof dat er een stevig fundament is om de club verder te brengen en nog grotere successen te behalen”, blikte hij terug op zijn twee seizoenen in Manchester.

,,Ik ben enorm trots dat ik United heb geholpen om de FA Cup voor de twaalfde keer te winnen”, blikte hij terug op de winst in de bekerfinale tegen Crystal Palace op zaterdag. ,,Ik heb in mijn trainersloopbaan twintig prijzen gewonnen, maar de FA Cup zal altijd een van de meest bijzondere prestaties blijven.”

Van Gaal wordt bij ManUnited naar alle waarschijnlijkheid opgevolgd door José Mourinho.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwaaiende Van Gaal definitief weg bij United
Sluiten