Johan van Boven
Johan van Boven Sport 27 mei 2016 / 14:22 uur

Video: Steven Kruijswijk knalt over de kop in Giro

Steven Kruijswijk is vrijdag keihard onderuit gegaan tijdens de negentiende etappe van de Giro d’Italia. In een afdaling vloog hij uit de bocht en sloeg hij tegen een muur van sneeuw over de kop. Hieronder de beelden van Eurosport:

Zijn concurrenten Nibali en Chaves geven vol gas in het restant van de afdaling. Ze ruiken hun kans na de valpartij van Kruijswijk. Aanvankelijk leek de schade mee te vallen en kwamen er berichten binnen van een tijdverlies van zo’n 30 seconden. Al snel liep dat op tot 1 minuut en 20 seconden. Even later liep het verschil op tot 2 minuten.

De schrik zal er echter goed in zitten bij Kruijswijk, die het in de afdalingen iets voorzichter aan zal doen. Maar dan komt wel zijn roze trui in gevaar. Aan het begin van de etappe had hij nog een voorsprong van 3 minuten in het algemeen klassement.

Reageer op artikel:
Video: Steven Kruijswijk knalt over de kop in Giro
Sluiten