Remco Visser
Remco Visser Sport 5 mei 2016 / 15:19 uur

Verstappen al direct op bezoek in fabriek Red Bull

Max Verstappen heeft zich donderdag al meteen gemeld bij de fabriek van Red Bull Racing in het Engelse Milton Keynes. De Nederlandse coureur in de Formule 1 krijgt daar onder meer een nieuw racezitje aangemeten.

Red Bull maakte de promotie van de 18-jarige Nederlander donderdagochtend bekend. Een paar uur later liet een enthousiaste Verstappen zich al zien in de fabriek van zijn nieuwe racestal.

Spanningen

Verstappen maakt per direct de overstap van opleidingsploeg Toro Rosso naar topformatie Red Bull. Hij is de opvolger van de Rus Daniil Kvyat, die de omgekeerde weg bewandelt.

Volgens topadviseur Helmut Marko waren echter niet alleen de teleurstellende resultaten van Kvyat debet aan de rijderswissel, maar ook de groeiende spanning tussen Verstappen en teamgenoot Carlos Sainz. „Er was sprake van toenemende onrust tussen beide Toro Rosso-coureurs. Op deze manier zijn er intern dus meerdere problemen afgehandeld", aldus Marko.

Kennismaking

Op foto’s van Red Bull is te zien dat de naam van de Limburger al op de bolide staat. Verstappen neemt de komende dagen bovendien plaats in een simulator om aan zijn nieuwe auto te kunnen wennen. Veel tijd heeft hij niet, want volgende week staat al de Grand Prix van Barcelona op het programma. Daar debuteert Verstappen voor zijn nieuwe team.

Afscheid

Verstappen nam vandaag overigens ook afscheid van zijn oude team Toro Rosso. In een videoboodschap bedankte de Nederlandse coureur de fans en de medewerkers van de ploeg, waar hij vorig jaar zijn debuut maakte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verstappen al direct op bezoek in fabriek Red Bull
Sluiten