Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 13 mei 2016 / 11:54 uur

Valverde gelooft helemaal niks wat Dumoulin zegt

Tom Dumoulin leek tijdens de eerste bergrit van de Giro zijn roze trui te verliezen, maar de Nederlander rechtte zijn rug en smeerde in de slotkilometers Alejandro Valverde en Vincenzo Nibali zelfs nog wat extra tijd aan. De 25-jarige kopman van Giant-Alpecin zei na afloop zichzelf te verbazen. Hij zou zich enkel hebben voorbereid op de tijdritten en niet klaar zijn om het hooggebergte te trotseren.

Bedenkingen

Valverde gelooft echter niks van de zogenaamde bescheiden ambities van de Nederlander en spreekt zijn bedenkingen uit. De ervaren Spanjaard en debutant in de Giro kreeg donderdag 14 seconden aangesmeerd en is dan ook op zijn hoede voor Dumoulin, die vorig jaar in de Ronde van Spanje de grote verrassing was. En dat is ‘El Imbatido’ van Movistar heus niet vergeten.

Misleidend

„De uitspraken van Dumoulin dat hij zich uitsluitend focust op de tijdritten zijn om de tegenstanders met een kluitje in het riet te sturen, om de vijand te misleiden”, zegt Valverde in La Gazzetta dello Sport. „We zijn allemaal professioneel genoeg. Iedereen weet wie hij is en wat hij kan. Op dit moment is hij een geduchte tegenstander die we zeker goed in de gaten moeten houden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Valverde gelooft helemaal niks wat Dumoulin zegt
Sluiten