Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 18 mei 2016 / 15:05 uur

Ulissi wint zijn tweede, leider Jungels imponeert

Diego Ulissi heeft voor de tweede keer deze Ronde van Italië een etappe gewonnen. De Italiaan van Lampre-Merida was in een sprint met drie de sterkste naar een spectaculaire finale.

Aanval Kruijswijk

Lang gebeurde er niets in de etappe, behalve dat Tom Dumoulin moest opgeven. De Maastrichtenaar herstelde niet van zitvlakproblemen. Op de slotklim ging het wel los bij de favorieten, dankzij een sterke Steven Kruijswijk.

De nummer vier van het algemeen klassement kwam echter niet weg van de favorieten, waarna eenmaal beneden Bob Jungels en Andrey Amador in de aanval gingen. De nummer een en twee van het algemeen klassement. In een strook bergop kon Diego Ulissi als enige de sprong maken naar de twee leiders.

Ulissi sprint sterk

In een sprint russen de drie bleek de als laatst aangesloten Ulissi de sterkste. Jungels en Amador verstevigden wel posities als nummers een en twee in het klassement. Kruijswijk blijft vierde in het algemeen klassemen, maar volgt nu wel op een minuut en zeven seconden van Jungels.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ulissi wint zijn tweede, leider Jungels imponeert
Sluiten