Remco Visser
Remco Visser Sport 24 mei 2016 / 18:24 uur

UEFA-campagne Van Praag moet op de kleintjes letten

Michael van Praag zal op de kosten moeten letten bij zijn campagne om stemmen te werven voor het voorzitterschap van de UEFA. De KNVB liet dinsdag weten maximaal 50.000 euro te willen uittrekken om de bonden van de Europese voetballanden te overtuigen op de Nederlander te stemmen.

„Europa is klein en EasyJet vliegt op veel bestemmingen”, zei KNVB-directeur betaald voetbal Bert van Oostveen dinsdag in Zeist na een vergadering van de betaaldvoetbalclubs. Voor de vergeefse FIFA-kandidatuur van Van Praag reserveerde de bond vorig jaar 400.000 euro, waarvan de helft werd verbruikt.

Verkiezing

De UEFA kiest op 14 september een nieuwe voorzitter als opvolger van de wegens corruptie geschorste Michel Platini. „De UEFA kan de senioriteit en ervaring van Van Praag goed gebruiken”, zei Van Oostveen. „Vooral in Oost-Europa moeten we die boodschap nog gaan overbrengen. Er is veel momenteel veel verdeeldheid.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
UEFA-campagne Van Praag moet op de kleintjes letten
Sluiten