Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 11 mei 2016 / 08:10 uur

Truienkaper Dumoulin hard op weg naar unieke set

Tom Dumoulin heroverde dinsdag de roze trui in de Giro d’Italia. De Nederlander werd tweede in de etappe en nam daardoor de leiderstrui over van Marcel Kittel. Sinds hij afgelopen weekend het roze aan mocht trekken, mist hij alleen nog het geel uit de Tour de France.

Afgelopen seizoen droeg Dumoulin namelijk al zes dagen het rood uit de Ronde van Spanje. Nu hij alweer drie dagen in het roze in de rondte rijdt, heeft hij nog een hele carrière om ook in de Ronde van Frankrijk aan kop te staan.

Mocht hem dat lukken dan is hij de eerste Nederlandse wielrenner ooit die dat weet te bewerkstelligen. Renners als Wim van Est, Wim Janssen, Joop Zoetemelk en Erik Breukink kwamen maar tot twee ronden waarin zij minimaal een dag als leider rondreden. Gezien zijn tijdritcapaciteiten en doordat hij pas 25 jaar oud is, lijkt hij nog genoeg kansen te krijgen om het geel te dragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Truienkaper Dumoulin hard op weg naar unieke set
Sluiten