Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Sport 7 mei 2016 / 19:25 uur

Tom Dumoulin behoudt roze trui

Zaterdag 8 mei werd de tweede etappe van de Giro d’Italia gereden. De Duitser Marcel Kittel heeft de dagzege gepakt maar Tom Dumoulin behield de leiding in het klassement.

De tweede rit van de Ronde van Italië begon in Arnhem en eindigde in na 190 kilometer in Nijmegen. Marcel Kittel van Etixx-Quickstep was de snelste in de massasprint. De tweede plek was weg gelegd voor Arnoud Démarre, Sacha Modola werd derde en de Nederlandse Moreno Hofland was op de vierde plaats de beste Nederlander.

Roze trui

De 25-jarige Tom behaalde vrijdag 7 mei de roze trui en die kwam tijdens de tweede rit niet in gevaar. De Nederlandse favoriet blijft aan kop staan in het algemeen klassement. Zondag 8 mei gaat de Giro verder met een rit van Nijmegen naar Arnhem. Daarna verplaatst de ronde zich verder naar Italiaanse bodem.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tom Dumoulin behoudt roze trui
Sluiten