Remco Visser
Remco Visser Sport 16 mei 2016 / 11:30 uur

Suárez pakt Europese Gouden Schoen

Luis Suárez krijgt de Gouden Schoen, als topschutter van Europa. De spits uit Uruguay maakte dit seizoen liefst veertig doelpunten in dienst van FC Barcelona. Suárez, voormalig aanvalsleider van FC Groningen en Ajax, leidde de Catalaanse ploeg zaterdag met een hattrick in de slotwedstrijd tegen Granada (0-3) hoogstpersoonlijk naar de Spaanse titel.

De 29-jarige Uruguayaan mag zich voor de tweede keer topschutter van Europa noemen. In 2014 won hij de Gouden Schoen als speler van Liverpool, waarvoor hij toen 31 keer scoorde in de Premier League. Hij moest die prijs toen wel delen met Cristiano Ronaldo.

Klassement

Gonzalo Higuain eindigde als tweede in het topscorersklassement van Europa. De Argentijnse spits maakte in de Serie A 36 doelpunten voor Napoli. Cristiano Ronaldo werd derde met 35 treffers voor Real Madrid. Vincent Janssen, topschutter van de eredivisie, eindigde als zeventiende. Hij maakte 27 doelpunten voor AZ. Doelpunten in de eredivisie tellen echter minder zwaar mee voor het klassement dan die in de grootste Europese competities.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Suárez pakt Europese Gouden Schoen
Sluiten