Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Sport 21 mei 2016 / 15:45 uur

Steven Kruijswijk nieuwe leider in de Giro

Steven Kruijswijk heeft zaterdag 21 mei de roze leiderstrui veroverd in de Ronde van Italië. Dat deed de renner van LottoNL-Jumbo in de veertiende etappe, een zware bergrit van Alpago naar Corvara met onderweg zes hellingen.

De Colombiaan Esteban Chaves won de rit voor Kruijswijk. De Oostenrijker Georg Preidler van Giant-Alpecin werd derde, de Colombiaan Darwin Atapuma vierde. De Italiaan Vincenzo Nibali kwam op 37 seconden van de vier koplopers binnen en werd de nummer twee in het algemeen klassement. Kruijswijk, die ook zes bonificatieseconden veroverde, heeft een voorsprong van 41 seconden op Nibali. Chaves volgt op 1.32, terwijl de Spanjaard Alejandro Valverde inmiddels al meer dan 3 minuten toegeeft op de Brabander. De Costa Ricaan Andrey Amador was als leider aan de rit begonnen maar hij moest veel terrein prijsgeven. Net als de Luxemburger Bob Jungels die tweede stond.

Steven Kruijswijk. Foto: ANP

Achtste Nederlander met roze trui

Steven werd zaterdag de achtste Nederlandse wielrenner die de roze trui heeft veroverd in de Ronde van Italië. De renner van LottoNL-Jumbo deed dat in de veertiende etappe, een zware bergrit van Alpago naar Corvara. Eerder deze ronde droeg Tom Dumoulin zes dagen de leiderstrui. De Limburger naderde daarmee Erik Breukink, die recordhouder is met acht roze truien.

Zondag is een klimtijdrit over ruim 10 kilometer. De Giro begon deze maand in Apeldoorn en duurt nog een week.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Steven Kruijswijk nieuwe leider in de Giro
Sluiten