Johan van Boven
Johan van Boven Sport 9 mei 2016 / 09:10 uur

Spelers PSV genieten van samenvatting Ajax

De spelersbus is in de voetbalwereld een soort heiligdom waar fans en journalisten niet mogen komen. Wat daar gebeurt, blijft daar. Maar PSV geeft na het behalen van de 23e landstitel een fraai kijkje achter de schermen. PSV TV laat in een item zien hoe de spelers van PSV naar de samenvatting van De Graafschap-Ajax kijken.

Na hun 3-1 zege in Zwolle wachten ze met smart op de gelijkmaker van de Superboeren tegen de Amsterdamse concurrent. Als Bryan Smeets de bal binnen werkt, klinkt er luid gejuich in de spelersbus. Bovendien wordt de naam van de doelpuntenmaker gescandeerd.

Ook de naam van scheidsrechter Danny Makkelie valt. ”Die had hiervoor een pingel gegeven”, klinkt het na een gemiste kans voor Ajax. Alsof de wedstrijd nog écht bezig is, leven de PSV’ers mee met de beelden. „Afluiten! Fluiten”, roept doelman Jeroen Zoet die met een fles champagne in zijn handen zit.”

Feestje

Als het laatste fluitsignaal daadwerkelijk klinkt, vieren de kampioenen weer een feestje. En het zal zeker niet het laatste zijn.

PSV wordt maandagavond gehuldigd op het stadhuis in Eindhoven. Voordat de ploeg van Phillip Cocu daar rond 19:00 uur arriveert, is er eerst een rondrit door de stad op een platte kar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spelers PSV genieten van samenvatting Ajax
Sluiten