Johan van Boven
Johan van Boven Sport 3 mei 2016 / 08:35 uur

Spelers Leicester gek van vreugde in huis van Vardy

Kampioen worden zonder zelf te spelen is geen zak aan, is de algemene opinie in de voetbalwereld. Bij Leicester City denken ze daar anders over. De spelers keken maandagavond bij aanvaller Jamie Vardy naar de wedstrijd tussen Chelsea en Tottenham Hotspur.

Als hun achtervolgers niet zouden winnen van de formatie van Guus Hiddink, was hun voetbalsprookje compleet. Maar al snel zagen de spelers van Leicester dat Tottenham op een 0-2 voorsprong kwam. Komende zaterdag het karwei dan maar afmaken tegen Everton, dachten ze.

Ongeduld

Maar Chelsea kwam knap terug tot 2-2 en dus wisten de ‘Foxes’ dat het ongelooflijke daadwerkelijk ging gebeuren. Het nietige Leicester kampioen! Trappelend van ongeduld stonden de spelers voor de tv van Vardy te wachten op het laatste fluitsignaal. En toen het eenmaal zo ver was, werden ze uiteraard gek van vreugde.

Aan het begin van het seizoen zei trainer Claudio Ranieri nog dat hij hoopte dat hij zijn ploeg in de Premier League kon houden. Nu is zijn ploeg de beste van Engeland met steenrijke clubs als Manchester United, Manchester City, Chelsea en Arsenal als concurrenten.

Ranieri was overigens later op de hoogte van de titel dan zijn spelers. De coach was onderweg naar zijn moeder in Italië en zag pas nadat het vliegtuig was geland dat hij kampioen was geworden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spelers Leicester gek van vreugde in huis van Vardy
Sluiten