Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 23 mei 2016 / 10:35 uur

Schokkend: Rugbyploeg ‘oefent’ op weerloze schapen

Australië is in rep en roer nu er ‘trainingsbeelden’ zijn uitgelekt van de King’s School in Sydney. De rugbyploeg van één van de oudste en meest prestigieuze scholen in Australië, vond het tijdens hun trainingskamp blijkbaar nodig om te ‘trainen’ met een kudde schapen en rammen.

Stevige tackles

Op de beelden, die door James Hilgendorf (leerkracht en coach) en Hugh Perrett (een andere voormalige rugbyprof) op een Facebookpagina werden gegooid, is te zien hoe sommige van de weerloze dieren op hun rug worden gekeerd, en hoe anderen een stevige tackle te verduren krijgen.

Schokkende beelden:

Offline

Toen de Australische nieuwsomroep ‘The ABC’ de video onder ogen kreeg en vervolgens contact opnam met de beheerder van die pagina, ging het profiel meteen offline. Maar toen was het kwaad dus al geschied.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schokkend: Rugbyploeg ‘oefent’ op weerloze schapen
Sluiten