Johan van Boven
Johan van Boven Sport 10 mei 2016 / 09:20 uur

Scheidsrechter Makkelie opgelucht dankzij titel PSV

Danny Makkelie haalde opgelucht adem toen hij hoorde dat niet Ajax maar PSV kampioen was geworden. „Het is mij om het even wie kampioen wordt. Eerlijk gezegd zou ik me niet verantwoordelijk hebben gevoeld voor een titel van Ajax, maar ik kan niet ontkennen dat ik een tikkeltje opgelucht ben”, zegt hij in gesprek met AD Sportwereld.

Makkelie gaf in de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht een onterechte strafschop aan de thuisploeg, die daardoor op de valreep een nederlaag wist te voorkomen en aan kop van de Eredivisie bleef. De scheidsrechter kreeg het verwijt dat hij op die manier een wel heel groot aandeel in de eventuele landstitel zou hebben.

„De storm van commotie kan gaan liggen, nu blijkt dat die penalty geen bijdrage heeft geleverd aan een titel. Clubs krijgen over 34 duels allemaal wel iets tegen en mee. Het kampioenschap hangt niet af van één bepaalde beslissing.”

Doodsbedreiding

De arbiter werd na zijn optreden in de Amsterdam ArenA met de dood bedreigd. „Anderhalve week geleden viel er een doodsbedreiging van een PSV-fan in mijn brievenbus. Als PSV geen kampioen zou worden, zou mij en mijn familie het ergste overkomen. Sociale media is vrij ver weg, nu weten ze dus waar ik woon. Dan komt het ineens heel dichtbij. Ik ben op mijn hoede. Kijk, in het begin gaat die commotie nog langs je heen, maar dan wordt het vervelend. Nu moet het wel klaar zijn."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Scheidsrechter Makkelie opgelucht dankzij titel PSV
Sluiten