Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 26 mei 2016 / 15:20 uur

Roze trui Kruijswijk geen moment in gevaar

Het lijkt er toch echt van te gaan komen voor Steven Kruijswijk in de Giro d’Italia. Want ook in de achttiende etappe kwam zijn roze leiderstrui niet in gevaar. De 28-jarige Nederlander lijkt met nog drie etappes te gaan de eerste Nederlander sinds Joop Zoetemelk in 1980 te worden die een grote ronde wint.

De ritwinst ging donderdag op imponerende wijze naar Matteo Trentin. De Italiaanse renner van Etixx-QuickStep leek in het slotstuk kansloos, maar klopte in de beslissende spurt van de kopgroep zijn landgenoten Gianluca Brambilla en Moreno Moser.

Kruijswijk kwam in het peloton, met alle grote namen, binnen op ruim tien minuten (13.24) van Trentin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Roze trui Kruijswijk geen moment in gevaar
Sluiten