Johan van Boven
Johan van Boven Sport 19 mei 2016 / 08:10 uur

Ronaldo de koe naar amateurfinale op Wembley

Ronaldo is komende zondag op Wembley te bewonderen tijdens de finale van de FA Vase, het Engelse bekertoernooi voor amateurs. Het gaat niet om de Portugese superster van Real Madrid, maar om de mascotte van een van de finalisten.

Hereford FC mag de 1200 kilo wegende ‛Hawkesbury Ronaldo’ mee het stadion in nemen van de Engelse voetbalbond FA. „Hij is onze geluksbrenger tot nu toe. Hij heeft wel eens eerder rondgeparadeerd voor duizenden fans, dus we zijn ervan overtuigd dat dit niet mis kan gaan. Hopelijk helpt hij ons aan de beker”, aldus Jon Hale, de voorzitter van Hereford.

Een dag eerder strijdt het Manchester United van Louis van Gaal op Wembley om de FA Cup. In de finale is Crystal Palace. De wedstrijd begint om 18:30 uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ronaldo de koe naar amateurfinale op Wembley
Sluiten