Remco Visser
Remco Visser Sport 24 mei 2016 / 20:54 uur

Peter Bosz nieuwe trainer Ajax

Peter Bosz is de nieuwe trainer van Ajax. De huidige coach van Maccabi Tel Aviv heeft een contract voor drie jaar ondertekend. Dat meldde Ajax dinsdagavond in een persbericht. Bosz volgt bij de Amsterdamse club de vertrekkende hoofdtrainer Frank de Boer op.

Bosz sloot dinsdagavond het seizoen in Israël met een nederlaag in de bekerfinale (0-1 tegen Maccabi Haifa). Daarna kwam zowel Ajax als Maccabi Tel Aviv met het nieuws over zijn benoeming in Amsterdam naar buiten.

Bosz stapte begin dit jaar van Vitesse over naar Maccabi Tel Aviv. De 52-jarige trainer ondertekende bij de club van technisch directeur Jordi Cruijff een contract voor anderhalf jaar. Beide clubs meldden dinsdagavond dat er een akkoord was bereikt over de overgang van Bosz.

Ook assistent-trainer Hendrie Krüzen (51) verhuist van Maccabi Tel Aviv naar Ajax. Hij tekende eveneens voor drie seizoenen en was eerder ook bij Heracles Almelo en Vitesse assistent van Bosz.

Feyenoord

Als voetballer beleefde de geboren Apeldoorner zijn hoogtepunt bij Feyenoord, met een landstitel en drie nationale bekers. Zijn verleden bij de concurrent uit Rotterdam maakt hem vooralsnog dan ook niet populair bij de meest fanatieke supporters van Ajax.

Toen de geruchten over zijn komst vorige week sterker en sterker werden, zeiden zij overtuigend ‘Nee tegen Peter B.’ Bosz zal goed moeten presteren om ook bij hen een beetje krediet te winnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Peter Bosz nieuwe trainer Ajax
Sluiten