Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 30 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Partij Bertens verregend: ‘Dak een vereiste’

Het was de bedoeling dat Kiki Bertens maandag haar partij in de vierde ronde op Roland Garros zou gaan spelen. Wegens hevige regenval in Parijs mocht ze binnenblijven, de hele dag van het graveltoernooi werd gecanceld door het slechte weer.

Een vereiste

Dit zorgt ervoor dat het hele spelschema in de soep loopt, tot grote frustratie van toernooidirecteur Guy Forget. Hij wil zo snel mogelijk minimaal een baan met een dak erover. „Het is een vereiste geworden”, zo tekent de NOS op een persconferentie op uit zijn mond. ,,Dat dak moet er hoe dan ook komen. We kunnen niet nog zo een paar jaar blijven doorgaan.”

„Spelers bereiden zich voor, wachten de hele dag in de kleedkamer en uiteindelijk moeten we ze terugsturen naar het hotel. En we weten niet eens of we morgen wel kunnen spelen", zegt Forget.

Er liggen wel plannen voor een overkapping op de hoofdbaan Court Philippe-Chatrier, maar deze zou dan afgerond worden in 2020. Daarmee loopt het Franse toernooi enorm achter op Wimbledon, dat al een paar jaar een dak boven het Center Court heeft.

Verlichting

Het dak is niet het enige waar Roland Garros mee achter loopt. Ook wordt er geklaagd over het gebrek aan verlichting, waardoor de wedstrijden altijd aan het begin van de avond worden afgekapt. Onder andere Novak Djokovic, de nummer een van de wereld bij de mannen, deed zijn beklag. „Dat is het minste wat op een grand slam aanwezig moet zijn”, zo zei de Serviër.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Partij Bertens verregend: ‘Dak een vereiste’
Sluiten