Remco Visser
Remco Visser Sport 25 mei 2016 / 13:40 uur

Oranje-rentree Strootman lijkt nabij

Het heeft er veel van weg dat Kevin Strootman zijn rentree bij het Nederlands elftal met een basisplaats mag vieren. De middenvelder trainde woensdag in het Portugese Lagos met de vermoedelijke basisformatie voor het oefenduel van twee dagen later met Ierland in Dublin.

Strootman droeg een oranje hesje, net als de middenvelders Riechedly Bazoer en Georginio Wijnaldum. De aanval van Oranje bestond uit Vincent Janssen, Quincy Promes en Memphis Depay. Joël Veltman, Jeffrey Bruma, Daley Blind en Jetro Willems waren de verdedigers voor doelman Jasper Cillessen.

Blessureleed

Strootman is voor het eerst weer bij Oranje na een slepende knieblessure die hij opliep vlak na zijn laatste interland tegen Frankrijk op 5 maart 2014. De middenvelder is waarschijnlijk nog niet in staat om de komende oefeninterlands tegen Ierland (27 mei), Polen (1 juni) en Oostenrijk (4 juni) volledig te spelen.

Het Nederlands elftal traint donderdagmiddag nog een keer in Lagos. Daarna vertrekt bondscoach Danny Blind met zijn spelers naar Dublin voor het oefenduel met Ierland. Vervolgens verblijft Oranje van zaterdag tot en met dinsdag weer in Portugal om vervolgens naar Polen te reizen. De vlucht van Gdansk naar Wenen staat voor volgende week donderdag op het programma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oranje-rentree Strootman lijkt nabij
Sluiten