Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 24 mei 2016 / 14:50 uur

Opmerkelijk: Pittsburgh Steelers trainen met robots

De Pittsburgh Steelers bereiden zich secuur voor op het nieuwe NFL-seizoen met een paar opmerkelijke nieuwe gezichten op het trainingsveld. De nieuwste aanwinst van de American Footballploeg is echter geen quarterback of een andere speler, maar een stel robots.

Robots

Ben Roethlisberger, Antonio Brown, Le‘Veon Bell en de rest van het team zullen ongetwijfeld vreemd hebben opgekeken toen zij het op moesten nemen tegen robots. Wat die robots doen? Ze zitten de spelers achterna op het veld, zoals te zien is in onderstaande video:

Afstandsbediening

De ‘robotic training dummies’, die ook wel MVP’s worden genoemd, worden vanaf de zijlijn door de coaches bestuurd en komen op volle snelheid op de spelers af zodat zij het niet rustig aan kunnen doen. Op deze manier kan er accurater gekeken worden naar de bewegingen van de spelers, omdat zij zich niet in hoeven te houden. Want hoewel hightech, de robots kosten altijd nog minder dan een NFL-pro.

De Steelers is de eerste sportploeg die traint met de MVP’s die ontworpen zijn door het Dartmouth College. Ook de mannen en vrouwen van de Amerikaanse rugbyteams die straks deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio gaan werken met de robots. Er wordt inmiddels ook gewerkt aan een automotische robot, eentje zonder afstandsbediening dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opmerkelijk: Pittsburgh Steelers trainen met robots
Sluiten