Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 23 mei 2016 / 10:20 uur

Olympiërs slachtoffer van gewapende overval in Rio

„Blijf weg uit Rio, jullie leven staat op het spel!" De waarschuwing van oud-topvoetballer Rivaldo aan sporters en fans die komende zomer naar Rio willen komen voor de Olympische Spelen leek ietwat overtrokken. Maar de drie leden van de Spaanse zeilploeg zullen hier na afgelopen weekend wellicht anders over denken.

Gewapend

Fernando Echavarri, olympisch kampioen van Peking in 2008, Tara Pacheco, wereldkampioene in 2011, en zeilcoach Santi Lopez-Vazquez werden het slachtoffer van een gewapende overval vlak bij Guanabara Bay, waar de olympische zeilwedstrijden straks plaatsvinden.

Het Spaanse trio was aan het winkelen in Santa Teresa, een populair toeristenoord in Rio, toen plotseling vijf gewapende mannen voor hen opdoken. Onder bedreiging van twee pistolen moesten de atleten een camera, geld en een aantal documenten aan de overvallers afgeven. Er vielen gelukkig geen gewonden.

85.000 man politie

De Braziliaanse autoriteiten en de organisatoren van de Spelen stellen dat de straten in Rio tijdens de duur van het evenement veilig zullen zijn. Daarvoor worden zo’n 85.000 politieagenten en militairen opgetrommeld, dubbel zoveel als bij de Spelen in Londen van vier jaar geleden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Olympiërs slachtoffer van gewapende overval in Rio
Sluiten