Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 30 mei 2016 / 08:15 uur

Nieuwe Barçashirt ode aan Dream Teamshirt van Meyba

Het nieuwe shirt van Barcelona is een ode aan het oude ‘Dream Team’ van de onlangs overleden Johan Cruijff. Sponsor Nike heeft zich laten inspireren door het shirt uit het seizoen 1991-1992. Barcelona speelde dat seizoen voor het laatst in de legendarische shirts van het merk Meyba en won voor het eerst in de clubgeschiedenis de Europa Cup 1.

Barcelona won de finale destijds op Wembley door Sampdoria met 1-0 te verslaan. Ronald Koeman maakte via een vrije trap het winnende doelpunt. Ook Richard Witschge speelde dat jaar voor de club. In 2006, 2009, 2011 en 2015 werd de Cup met de Grote Oren opnieuw gewonnen.

Cruijff overleed op 24 maart van dit jaar aan de gevolgen van longkanker. De dood van de legendarische Nummer 14 schokte Barcelona. De Nederlander werd weken lang op grootse wijze herdacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe Barçashirt ode aan Dream Teamshirt van Meyba
Sluiten