Remco Visser
Remco Visser Sport 9 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Negen arrestaties rond kampioensfeest PSV

Het kampioensfeest van PSV is maandag zonder grote incidenten verlopen. Toch werden er negen mensen aangehouden. Dat gebeurde omdat zij zich niet aan de afspraken hielden, zo meldt de gemeente. Zo klommen wat mensen over hekken om op het Stadhuisplein te komen. Dat plein was juist afgesloten toen het er vol was. Vechtpartijen zijn er tijdens de huldiging en het feest niet geweest.

De viering trok 100.000 mensen naar de stad. Daarvan stonden 20.000 fans bij de huldiging op het Stadhuisplein. De andere 80.000 mensen stonden op andere pleinen of hadden een plek langs de route gezocht waar de platte kar met daarop de selectie en technische staf van PSV langskwam.

Twaalf keer moest een ambulance worden ingezet, laat de gemeente verder weten. Eén van die ritten was wegens drugs/alcohol.

Supersfeer

,,Het was een supersfeer”, aldus burgemeester Rob van Gijzel. ,,Er stonden zoveel mensen langs de weg, dat de tour door de stad drie kwartier vertraging opliep. Ik spreek mijn dank en waardering uit voor alle supporters die dit feest mogelijk maakten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.