Jordy Kruse
Jordy Kruse Sport 20 mei 2016 / 13:32 uur

Max Verstappen is bang voor spinnen

Van een man die regelmatig met snelheden van meer dan 300 kilometer per uur over het circuit raast, verwacht je niet dat hij veel angsten heeft. Max Verstappen heeft dan ook niet veel angsten, maar als iemand een spin in zijn wagen gooit, neemt hij wel heel gauw de benen.

Max Verstappen is de grootste Nederlandse sportheld van het moment. De 18-jarige snelheidsduivel won zondag in Spanje als jongste coureur en enige Nederlander ooit een Grand Prix in de koningsklasse van de autosport: de Formule 1. Vrijdagavond geeft de coureur van Red Bull een exclusief interview bij Pauw.

Spinnetje

Het programma heeft een stukje van het interview dat we vrijdagavond in zijn geheel gaan zien op Twitter gezet. In het stukje geeft Verstappen aan nooit bang te zijn als hij met onmogelijke snelheden over een circuit scheurt, maar dat er wel andere dingen zijn waar hij bang voor is. „Als er een spin of zo rondloopt, ja daar kan ik echt niet tegen. Een grote spin dan, niet een kleintje.”

Jeroen Pauw kan een glimlach na de bekentenis niet onderdrukken en vraagt verder. „Dus als iemand jou goed te pakken wil nemen, dan moeten ze net voor het langslopen, even bij de start, een spin naar binnen gooien?’’, vraagt hij. „Ja, als het een grote is wel, ja. Dan ben ik er echt uit”, luidt het antwoord van de jongste Formule 1-winnaar ooit.

Het hele interview met Max Verstappen is vrijdagavond bij Pauw te zien, om 23.00 uur op Nederland 1.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Max Verstappen is bang voor spinnen
Sluiten