Puck Roest
Puck Roest Sport 22 mei 2016 / 09:57 uur

‘Leicester-fans betaald om spelers toe te juichen’

Het was een waar festijn afgelopen donderdag in Bangkok. Duizenden ‘fans’ juichten de spelers van Leicester City toe die in een open bus door de hoofdstad reden. Nu blijkt dat die supporters betaald kregen om zo enthousiast te brullen, schrijft The Sun.

Het lijkt misschien vreemd dat Leicester City koos voor Bangkok voor een ereronde, maar dat valt wel mee. De Engelse club is namelijk al vijf jaar in handen van de Thaise miljardair Vichai Raksriaksorn. Hij verdiende zijn grote hoeveelheid centen met het reisconcern King Power.

Gratis shirt en uitleg

Raksriaksorn wilde natuurlijk niet dat zijn spelers een treurig ritje door de stad maakten. Hij riep daarom via sociale media mensen op om deel te nemen aan de feestelijke parade. Ze kregen daar dan 500 baht voor betaald, ongeveer 12,50 euro.

De ‘fans’ kregen tevens een gratis shirt van de club en duidelijke uitleg hoe ze hun helden moesten toejuichen. Tussen de fans bevonden zich volgens de krant ook opvallend veel werknemers van King Power. De parade was in ieder geval een groot succes. The Sun vroeg Leicester City nog om een reactie maar de club wilde niet reageren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Leicester-fans betaald om spelers toe te juichen’
Sluiten