Puck Roest
Puck Roest Sport 22 mei 2016 / 08:41 uur

Kruiswijk verdedigt roze trui in klimtijdrit

De Brabantse Steven Kruijswijk mag zich zondag voor het eerst in zijn loopbaan hullen in de roze leiderstrui. En het wordt een pittig debuut. Voor de laatste rustdag in de Ronde van Italië krijgen de renners zondag namelijk nog een individuele tijdrit voor de kiezen, de derde in deze Giro.

Waar de eerste in Apeldoorn volledig vlak was en de tweede door heuvelachtig Chiantigebied voerde, gaat het nu om een ruim 10 kilometer hoge bergop: van Castelrotto, op 1060 meter, naar de top van de Alpe di Siusi op een hoogte van 1844 meter.

Voorsprong op Nibali

Kruijswijk nam de leiding zaterdag over van de Costa Ricaan Andrey Amador, die geen rol meer speelt in de top van het klassement. Vooralsnog lijkt de Giro van dit jaar een strijd te gaan worden tussen Kruijswijk, de Italiaan Vincenzo Nibali en de Colombiaan Esteban Chaves. Kruijswijk verdedigt zondag een voorsprong van 41 seconden op Nibali. Chaves, de ritwinnaar van zaterdag, volgt op 1.32. De strijd om het roze zal tussen half 5 en half 6 plaats vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kruiswijk verdedigt roze trui in klimtijdrit
Sluiten