Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 27 mei 2016 / 15:27 uur

Kruijswijk verspeelt het roze na harde valpartij

Steven Kruijswijk heeft in de Ronde van Italië op ongelukkige wijze zijn roze leiderstrui verloren. De Nederlander van LottoNL-Jumbo leek in uitstekende doen, maar ging kort na de top van de eerste klim onderuit.

Steun in de afdaling

De Brabander zat op dat moment alleen met Vincenzo Nibali en Esteban Chaves, twee van zijn naaste belagers. Zij reden vol door en kregen in het dal steun van diverse ploeggenoten. Kruijswijk zat daarentegen lang alleen en verloor veel tijd.

Op de laatste klim leek het even goed te gaan met Kruijswijk, maar uiteindelijk verloor hij toch veel tijd. Vooraan bleek Nibali de sterkste. Hij gooide Chaves overboord en ging solo naar de ritzege. Kruijswijk kwam op bijna vijf minuten van de Italiaan over de streep.

Op het podium

In het algemeen klassement staat Chaves nu aan de leiding. Kruijswijk staat nu derde op 1 minuut en 5 seconden van de Colombiaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kruijswijk verspeelt het roze na harde valpartij
Sluiten