Metro
Metro Sport 28 mei 2016 / 08:30 uur

Kruijswijk ondanks blessure van start in Giro

Steven Kruijswijk gaat zaterdag van start in de twintigste etappe van de Ronde van Italië, ondanks de blessures die hij vrijdag opliep bij een val. De 28-jarige renner van LottoNL-Jumbo heeft een breukje in een rib en last van zijn voet.

Kruijswijk vloog vrijdag uit de bocht in een afdaling, ging over de kop en kwam in een sneeuwwand langs de weg terecht. De achterstand die hij daardoor opliep, kostte hem zijn roze leiderstrui. Hij verspeelde zijn drie minuten voorsprong in het klassement en zakte naar de derde plaats op 1.05 minuten van leider Esteban Chaves en op 21 seconden van Vincenzo Nibali.

Het zag er vrijdagavond nog naar uit dat de ook mentaal aangeslagen Kruijswijk zaterdag niet meer op zou stappen. Ploegleider Addy Engels maakte zich vooral zorgen om de voetblessure van zijn kopman.

De voorlaatste etappe van de Giro voert zaterdag van het Franse Guillestre naar Sant’Anna di Vinadio in de Italiaanse Alpen. De rit van 134 kilometer telt drie beklimmingen van de eerste categorie en finisht op een helling van de derde categorie. De ronde eindigt zondag met een vlakke rit van Cuneo naar Turijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kruijswijk ondanks blessure van start in Giro
Sluiten