Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 22 mei 2016 / 16:30 uur

Kruijswijk loopt uit, favoriet om Giro te winnen

Steven Kruijswijk hoopte vandaag de roze trui in de Ronde van Italië met succes te kunnen verdedigen. Na de vijftiende etappe, een klimtijdrit, had hij opeens een riante voorsprong op zijn naaste belagers. „Ik mag tevreden zijn, dit is meer dan verwacht”, concludeerde de kopman van LottoNL-Jumbo die wel net naast de ritzege greep. „Jammer, ik wil hier graag een rit winnen. Gisteren werd ik tweede en nu weer. Ik wist niet dat het verschil zo klein was. Ik heb alles gegeven om mijn concurrenten op achterstand te zetten.” Voor de ritzege kwam hij een fractie van een seconde tekort ten opzichte van de Rus Alexander Foliforov.

Materiaalpech

Kruijswijk won meer dan twee minuten op de Italiaan Vincenzo Nibali, die tekort kwam en ook nog met materiaalpech te maken kreeg. In het algemeen klassement is de Colombiaan Esteban Chaves nu de naaste belager met een achterstand van 2.12. Nibali volgt op 2.51.

Favoriet

Maandag volgt een rustdag, daarna wachten nog zes etappes waaronder twee zware bergritten. Kruijswijk geldt inmiddels als favoriet voor de eindzege in de Giro die nog nooit door een Nederlander gewonnen is. „Hij kan ‘m winnen. Het zou raar zijn om dat nu nog tegen te spreken”, zei ploegleider Addy Engels.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kruijswijk loopt uit, favoriet om Giro te winnen
Sluiten