Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 27 mei 2016 / 16:00 uur

Kruijswijk: Ik verlies hier gewoon de Giro

Lang leek Steven Kruijswijk op weg iets te doen wat nog geen Nederlander had gedaan: de Ronde van Italië winnen. Vrijdag kregen die ambities echter een dreun. Door een valpartij verloor hij veel tijd en staat de Brabander ineens derde in het algemeen klassement.

Stomme fout

„Het was een stomme fout in de afdaling”, zo reageerde Kruijswijk na afloop van de race tegenover de NOS, nadat hij eerst een paar scheldwoorden over zijn lippen had laten rollen. „Ik viel op mijn rug. Alles doet pijn, mijn rug, alles. Mijn moraal is ook gebroken. Ik wist al: het is over. Je probeert wel, maar mijn lichaam deed heel veel pijn. Ik verlies hier gewoon de Giro.”

Ploegleider Richard Plugge houdt hoop op een stuntje van zijn pupil, aangezien er zaterdag nog een zware rit op het programma staat. „Hij heeft in deze Giro aangetoond dat hij de beste klimmer is. Morgen staan er weer bergen op het programma. Kijken of hij zich weet te herpakken."

Chaves

Esteban Chaves nam de leiding over van Kruijswijk en heeft een voorsprong op de renner van LottoNL-Jumbo van 1 minuut en 5 seconden. Vincenzo Nibali, die de etappe won, staat er nog tussen op 44 seconden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kruijswijk: Ik verlies hier gewoon de Giro
Sluiten