Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 23 mei 2016 / 10:10 uur

Jarige Stoichkov eert Cruijff op voetbalfeestje

Emotionele toestanden dit weekeinde in het Vasil Levski Stadion in het Bulgaarse Sofia. Daar vierde Hristo Stoichkov zijn 50ste verjaardag met een voetbalwedstrijd tussen voormalige wereldsterren. Het stadion zat, ondanks de stromende regen, vol met 40.000 toeschouwers.

De onlangs overleden Johan Cruijff zou eigenlijk op de bank zitten bij het team van Stoichkov. Als eerbetoon aan de oud-Barçatrainer waar de Bulgaar precies 24 jaar geleden de Europa Cup 1 mee won, werd het duel in de veertiende minuut stilgelegd. Jesjua, de 23-jarige kleinzoon van Cruijff, kwam het veld op met een shirt met nummer 14 en op het grote scherm werd een foto getoond van Cruijff.

Het was sowieso een emotioneel gebeuren, want de tranen vloeiden ook bij het eerbetoon aan voormalig Bulgaars international Trifon Ivanov. Stoichkov had heel veel wereldsterren uitgenodigd. En bijna allemaal kwamen ze opdagen. Van Txiki Begiristain, Gheorghe Popescu, Antonio Benarrivo, Emil Kostadinov, Yordan Lechkov, Dimitar Berbatov, Gheorghe Hagi, Martin Petrov, Krasimir Balakov tot Jorge Campos, Vincent Candela, Paolo Maldini, Mauro Camoranesi, Jean-Pierre Papin, Carlos Valderrama, Ludovic Giuly, Ivan Zamorano en Demetrio Albertini.

Romario

Grote afwezigen waren Romario en Diego Maradona. Vooral het niet op komen dagen van oud-ploeggenoot Romario deed Stoichkov pijn. De opvliegende Bulgaar verklaarde dat hij niets meer met de Braziliaan te maken wilde hebben en dat hij zijn telefoonnummer al uit zijn telefoon had gegooid. Voor wie het interesseert: het team van Hristo won met 4-1.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jarige Stoichkov eert Cruijff op voetbalfeestje
Sluiten