Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 30 mei 2016 / 11:55 uur

IS wil dood en verderf zaaien onder Engelsen op EK

Volgens de Franse politie is terreurorganisatie IS tijdens Euro 2016 van plan om dood en verderf te zaaien bij wedstrijden van Engeland en Rusland. Op een laptop die gebruikt werd door Salah Abdeslam, het brein achter de dodelijke aanslagen in Parijs en Brussel, vond de politie data waaruit bleek dat Engelse- en Russische supporters in Marseille doelwit zijn.

Engeland en Rusland spelen op 11 juni tegen elkaar in de Zuid-Franse stad. Engelse veiligheidsdiensten zijn ook bang dat IS aanvallen uitvoert op Engelse fans in kroegen en op terrassen in Marseille. „Wat IS mogelijk buiten de beveiligde zones bij de stadions gaat proberen, is waar we ons het meest zorgen over maken”, zei een veiligheidschef tegen The Sun.

Drones

„Barretjes en terrassen vol met blije, dronken mannen zijn natuurlijk een makkelijk doelwit. We werken heel nauw samen met de Fransen om dit te voorkomen.” Foto’s en referentiepunten van de oude haven van Marseille werden gevonden op een laptop die werd aangetroffen in één van de safe-houses waar Abdeslam verbleef. Op de computer stonden ook suggesties om de fans aan te vallen met machinegeweren en zelfmoordbommen en zelfs met drones bewapend met chemische wapens.

In de oude haven van Marseille worden in juni tienduizenden Engelse fans verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
IS wil dood en verderf zaaien onder Engelsen op EK
Sluiten