Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 2 mei 2016 / 12:05 uur

Hulp Messi lijkt jochie meer kwaad dan goed te doen

Het 5-jarige Afghaanse jochie Murtaza Ahmadi werd wereldberoemd met zijn geïmproviseerde shirtje van Lionel Messi, dat hij van een plastic tasje had gemaakt. Maar de aandacht die het ventje kreeg, lijkt hem meer kwaad te doen dan goed.

Losgeld

Jaloezie en zelfs een mogelijke ontvoering heeft de familie Ahmadi doen besluiten naar het West-Pakistaanse Quetta te vluchten. Daar heeft het gezin een vluchtelingenstatus aangevraagd. De familie hoopt ook op een Spaans visum. „We zijn bang dat de Afghaanse maffia Murtaza wil ontvoeren in ruil voor losgeld”, zegt een neef.

Ontmoeting

De kleine Murtaza werd wereldberoemd op sociale media nadat op het internet beelden van hem waren verschenen waarop hij te zien is in een Messi-shirtje, gemaakt van een blauw-wit gestreept plastic tasje. De beelden kwamen ook bij Messi terecht en de beste voetballer ter wereld zorgde ervoor dat het jochie twee echte shirtjes kreeg. Er wordt ook nog steeds gekeken of een ontmoeting mogelijk is.

Reageer op artikel:
Hulp Messi lijkt jochie meer kwaad dan goed te doen
Sluiten