Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 31 mei 2016 / 14:15 uur

Het bizarre jaar van Rashford: Van Onder 18 naar EK

Louis van Gaal heeft niet heel veel om trots op terug te kijken bij Manchester United, maar de opmerkelijke opmars van de 18-jarige Marcus Rashford komt wel voor een groot gedeelte op het conto van de Nederlander. Rashford begon het seizoen in het ‘Onder 18-team’ van United.

De aanvaller maakte al snel promotie naar ‘Onder 19’ en daarna naar ‘Onder 21’. Niet veel later maakte Rashford zijn vierde promotie in korte tijd en mocht hij van trainer Van Gaal debuteren voor het eerste van Manchester. Daar bleef het niet bij.

https://twitter.com/BBCSporf/status/737632585019334656

Afgelopen weekeinde debuteerde de tiener in het Engelse nationale team tegen Australië en scoorde direct. Daarom kreeg hij dinsdag te horen dat hij is geselecteerd voor EURO 2016. Wie dat aan het begin van vorig seizoen voorspeld had, zou absoluut voor gek zijn verklaard.

Ook Daniel Sturridge (Liverpool) kreeg een invitatie. De opmerkelijkste afvallers zijn Danny Drinkwater (Leicester City) en Andros Townsend (Newcastle United). Engeland speelt op het EK in de poulefase tegen Wales, Rusland en Slowakije.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het bizarre jaar van Rashford: Van Onder 18 naar EK
Sluiten