Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 13 mei 2016 / 15:18 uur

Greipel wint weer, Dumoulin blijft eenvoudig roze

De zevende etappe in de Ronde van Italië is gewonnen door André Greipel. Na een rit van 211 kilometer was de Duitser van Lotto-Soudal de sterkste in een massaspurt. Het is de derde etappewinst voor de Belgische formatie op een rij nadat Greipel en Tim Wellens al allebei een keer hadden gewonnen. Tom Dumoulin houdt zonder problemen de leiding in het algemeen klassement, terwijl ook Steven Kruijswijk geen tijd verloor. Hij staat nog altijd vijfde.

Lange solo

Stefan Küng was de man die de rit grotendeels kleurde. De Zwitser was bij haast elke aanval betrokken en reed nog een lange solo totdat hij op een kilometer of zeven van de meet werd ingelopen door het peloton.

Er leek een massasprint aan te komen met alle favorieten, maar op vijf kilometer reed de grote favoriet Marcel Kittel lek. Greipel profiteerde optimaal en versloeg met een late jump Giacomo Nizzolo en Sasch Modolo. Door een scheurtje in het peloton verloor onder meer de Colombiaan Esteban Chávez wel wat tijd. Hij valt nu uit de top tien.

Brancard

De etappe werd ontsierd door een forse valpartij van Javier Moreno van Movistar. De Spanjaard werd op een brancard afgevoerd naar het ziekenhuis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Greipel wint weer, Dumoulin blijft eenvoudig roze
Sluiten