Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 24 mei 2016 / 17:19 uur

Giro: Kruijswijk deelt opnieuw flinke klap uit

Steven Kruijswijk heeft zijn koppositie in het algemeen klassement van de Ronde van Italië verstevigd. De wielrenner van LottoNL-Jumbo pareerde in een nerveuze, korte bergrit naar Andalo alle aanvallen van zijn grootste concurrenten. Esteban Chaves en Vincenzo Nibali wilden de Nederlander pijn doen, maar Kruijswijk verblikte of verbloosde niet.

Flinke klappen

Sterker nog, Kruijswijk deelde flinke klappen uit. Nummer twee Esteban Chaves stond op 2,12 minuten, dat zijn er nu drie geworden. Nummer drie Vincenzo Nibali kende helemaal een dramatische dag en verloor veel tijd. De Italiaan van Astana staat nu vierde op 4,43 minuten.

‘Smetje’

Enig ‘smetje’ is dat de Brabander opnieuw de etappe als tweede eindigde. Hij verloor de sprint van Alejandro Valverde, Ilnoer Zakarin werd derde. „Ik had de etappe graag gewonnen voor het team”, aldus Kruijswijk, die zondag en zaterdag ook al als tweede finishte. „Maar het is niet vreemd om te verliezen van Alejandro Valverde. Het is niet eenvoudig om hem te verslaan in de sprint. Wat betreft de roze trui was het een prima dag. Ik bevind me in een goede situatie.”

Niet zenuwachtig

Vooral op de eerste klim moest Kruijswijk vol in de tegenaanval. „Ik moest even vol aan de bak maar ze maakten me niet echt zenuwachtig”, klonk het vol vertrouwen. „Ik denk dat ik een goede indruk maak en dat ze mij wel als een serieuze kandidaat zien voor de eindoverwinning maar het is nog steeds niet gedaan. Ik heb laten zien dat ik niveau heb en pak toch weer tijd op de concurrentie. De situatie in de koers was perfect en de tijdwinst is zoet.”

De komende twee dagen staan er twee vlakke ritten op het programma. Op vrijdag en zaterdag wachten nog twee zware bergetappes. De Giro d’Italia eindigt zondag in Turijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Giro: Kruijswijk deelt opnieuw flinke klap uit
Sluiten