Remco Visser
Remco Visser Sport 18 mei 2016 / 19:30 uur

FIOD neemt transfers Twente onder de loep

De gifbeker lijkt nog niet helemaal leeg voor het geplaagde FC Twente. Nadat de club eerder vandaag door de KNVB al werd teruggezet naar de Jupiler League, kondigde de FIOD vanavond aan dat de gang van zaken rond transfers onder de loep zal worden genomen. Dat bevestigde het Openbaar Ministerie aan De Telegraaf.

De opsporingsdienst van de Belastingdienst is onder leiding van het Functioneel Parket een strafrechtelijk onderzoek gestart naar vermoedelijke fraude bij spelerstransfers. In het belang van het onderzoek wil het Functioneel Parket verder geen mededelingen doen. Namen van spelers bij wier transfers er mogelijk sprake was van valsheid in geschrifte, gaf de woordvoerster niet.

De FIOD kan bij eventuele overtredingen forse boetes opleggen en ook besluiten tot een naheffing van het niet betaalde bedrag. FC Twente kreeg eerder al een boete van 170.000 euro opgelegd door de FIFA. Ook de KNVB raakte de club uit het oosten al eens in de portemonnee.

Reageer op artikel:
FIOD neemt transfers Twente onder de loep
Sluiten