Johan van Boven
Johan van Boven Sport 24 mei 2016 / 10:03 uur

Fans De Graafschap bakken taart voor Go Ahead

Ze schamen zich kapot voor de malloten die afgelopen weekend het veld op stormden om vervolgens klappen uit te delen aan spelers van het gepromoveerde Go Ahead Eagles. Daarom laten enkele supporters van De Graafschap een taart bakken voor Go Ahead Eagles. Als goedmaker.

De supportersvereniging ‘Anhangersraod’ heeft bij een bakker aangeklopt voor een enorme taart met daarop een afbeelding van een ‘Eagle’, zo meldt RTV Oost. „We betreuren zeer wat er is gebeurd, daarom hebben we onze excuses al aangeboden. Dit is niet des Graafschaps. Er zijn wat lieden geflipt en daar kun je niet een hele club op afrekenen”, aldus Hans Boesberg, voorzitter van de supportersvereniging.

Hij hoopt dat de supporters van De Graafschap volgend seizoen gewoon door een deur kunnen met die van Go Ahead. „Het werk van al die mensen die een heel jaar druk zijn geweest om de naam van De Graafschap hoog te houden, laten we niet door een stuk of 20 doorgedraaide gasten stuk maken. We willen komend seizoen weer goed met de supporters van Go Ahead Eagles kunnen omgaan en dat willen we ze in Deventer laten weten.”

FC Twente

Het is nog niet bekend wanneer de taart in Deventer wordt bezorgd. Het is overigens nog maar de vraag of de twee supportersgroepen elkaar volgend seizoen wederom treffen. Bij De Graafschap gaat men er vanuit dat ze wederom in de Eredivisie uitkomen, omdat FC Twente door de KNVB is teruggezet naar de Jupiler League. De Tukkers vechten die straf echter aan via de rechter.

Zo ging het afgelopen zondag mis:

https://twitter.com/sdejel/status/734364429903663105

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fans De Graafschap bakken taart voor Go Ahead
Sluiten