Metro en ANP
Metro en ANP Sport 24 mei 2016 / 11:15 uur

Enorme stunt van Kiki Bertens op Roland Garros

Tennisster Kiki Bertens heeft dinsdag voor een daverende verrassing gezorgd in de eerste ronde van Roland Garros. In Parijs versloeg de Nederlandse de als derde geplaatste Duitse Angelique Kerber in drie sets: 6-2 3-6 6-3.

Na een moeizame eerste servicegame brak Bertens de Duitse tennisster, die eerder dit jaar de Australian Open won, op love in de derde game. Die voorsprong bouwde ze niet veel later uit. Op 4-2 ging de Westlandse opnieuw door de service van de Duitse heen, waarna ze rustig uitserveerde.

De winst in de eerste set had grotendeels te maken met het uitstekende spel van de Wateringse, die vorige week het toernooi van Neurenberg op haar naam zette. Bertens scoorde prachtige punten, varieerde goed met haar slagen en serveerde ijzersterk. Kerber maakte juist veel fouten en was op haar eerste service verre van dominant.

Het verschil tussen beide vrouwen was veel minder groot in de tweede set. Kerber ging beter spelen en zette daardoor meer druk op het spel van Bertens. Die had daar moeite mee en leverde in de zesde game door een paar fouten haar opslag in. Het deerde haar nauwelijks, nog geen twee minuten later brak ze direct terug. De tijd dat fouten geen directe problemen opleverden, was echter duidelijk voorbij. Bertens maakte ze toch, gaf opnieuw een opslagbeurt slordig weg en gaf Kerber de kans te serveren voor de set.

Hachelijk

Bertens hervond in de derde set echter haar vorm van de eerste en snelde weg naar 3-0. Kerber liet zich behandelen aan de schouder en kreeg nog twee breakpoints op 4-1 en een derde kans op 5-3. Bertens overleefde die hachelijke momenten en sloeg op haar derde matchpoint toe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Enorme stunt van Kiki Bertens op Roland Garros
Sluiten