Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 18 mei 2016 / 12:31 uur

Dumoulin stapt uit de Ronde van Italië

Tom Dumoulin is niet langer actief in de Giro d’Italia. De Nederlandse wielrenner van de ploeg Giant-Alpechin vond het na twee uur koersen in de elfde etappe wel mooi geweest en zette zijn fiets aan de kant.

Voor de etappe van dinsdag stond Dumoulin nog in de top tien van het algemeen klassement, maar daar viel hij compleet weg. Dit kwam onder andere doordat hij al een paar dagen kampte met problemen aan het zitvlak.

Desondanks is het voor Dumoulin toch een mooie Giro geweest. Hij won immers de openingstijdrit in Apeldoorn en reed als gevolg daarvan zes dagen in de roze leiderstrui. Ook eindigde hij tweede in een andere etappe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dumoulin stapt uit de Ronde van Italië
Sluiten