Metro
Metro Sport 14 mei 2016 / 18:31 uur

Dumoulin raakt roze trui kwijt in Giro

Tom Dumoulin is zaterdag in de achtste etappe van de Ronde van Italië de roze trui kwijtgeraakt. Hij moest in de rit van Foligno naar Arezzo de favorieten voor het klassement laten gaan op de Alpe di Poti, een klim van tweede categorie met voornamelijk grindwegen.

De Italiaan Gianluca Brambilla (Etixx-QuickStep) rondde een lange vlucht succesvol af. Hij won de etappe en nam tevens de roze trui over van Dumoulin.

Dumoulin arriveerde op 2.50 en duikelde in het algemeen klassement uit de top tien. Hij kan zondag in de 40,5 kilometer lange individuele tijdrit weer een poging doen naar de topposities te klimmen. De Nederlandse renner van Giant-Alpecin droeg zes dagen de leiderstrui in de Giro.

Reageer op artikel:
Dumoulin raakt roze trui kwijt in Giro
Sluiten