Remco Visser
Remco Visser Sport 14 mei 2016 / 17:50 uur

Barcelona opnieuw kampioen van Spanje

FC Barcelona heeft de Spaanse landstitel weten te prolongeren. De Catalaanse club maakte zaterdag in de slotronde van de Primera División bij Granada geen fout: 0-3.

Barcelona stelde daarmee de 24e landstitel veilig, de tweede op rij. De ploeg van trainer Luis Enrique bleef Real Madrid, dat met 2-0 won bij Deportivo la Coruña, één punt voor in de eindstand.

Luis Suárez was opnieuw de gevierde man bij Barcelona. De spits uit Uruguay maakte alle doelpunten en voerde zijn totaal dit seizoen in de competitie op naar veertig treffers. Suárez veroverde daarmee ook de topscorerstitel in Spanje. De oud-Ajacied maakte vijf doelpunten meer dan Cristiano Ronaldo, de vedette van Real Madrid die tegen Deportivo la Coruña twee keer scoorde.

Titelstrijd

Barcelona koerste dit seizoen lange tijd onbedreigd af op titelprolongatie. Begin april, kort nadat clubicoon Johan Cruijff was overleden, begon de machine echter ineens te haperen. Barcelona verloor drie keer op rij en zag de royale voorsprong op de Madrileense clubs Real en Atlético daardoor ineens verdampen. Tussendoor werd het sterrenensemble van Luis Enrique in de kwartfinale van de Champions League ook uitgeschakeld door Atlético Madrid.

Het herstel van de Catalanen was echter indrukwekkend. Een 8-0-overwinning bij Deportivo leidde een ijzersterke eindsprint in. Vijf overwinningen op rij bezorgden Barcelona alsnog de titel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Barcelona opnieuw kampioen van Spanje
Sluiten