Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 10 mei 2016 / 09:25 uur

Als Rode Duivels spelen: 50% meer verkeersongelukken

Ga komende zomer na een EK-duel van de Belgische ploeg nooit de weg op bij onze Zuiderburen. Uit onderzoek van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) blijkt dat een uur na een belangrijk duel van de Rode Duivels het aantal verkeersongelukken waarbij gewonden vallen met maar liefst 50 procent stijgt.

Het BIVV onderzocht de vijf speeldagen van België op het WK 2014 in Brazilië en vergeleek die cijfers met dezelfde dagen tussen 2010 en 2013. Ook vóór de wedstrijden steeg het aantal ongelukken met 20 procent. Tijdens de wedstrijden zelf daalde het aantal met 50 procent. „Maar dat lage cijfer kon wel het hoge aantal ongevallen voor of na de wedstrijd niet compenseren”, reageerde het BIVV.

Controles

Vaak was er ook alcohol in het spel. Met het EK in Frankrijk voor de deur, roept het BIVV bestuurders dan ook op om zich verantwoordelijk te gedragen. Tijdens het evenement worden er daarom meer controles uitgevoerd en ‘sensibiliseringsspotjes’ uitgezonden, waarin ook enkele spelers van de Rode Duivels te zien zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Als Rode Duivels spelen: 50% meer verkeersongelukken
Sluiten