Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 8 mei 2016 / 14:43 uur

Ajax verlamt en geeft landstitel weg

De dramatische middag verliep aanvankelijk perfect voor de Amsterdammers. Ajax liet de Superboeren, die fanatiek waren gestart, even een kwartiertje uitrazen en sloeg daarna direct toe. Na een schot van Arek Milik schoof Amin Younes de bal binnen, maar de buitenspeler deed dat vanuit buitenspelpositie.

Younes

Een deel van de Ajax-fans op de tribune had niet in de gaten dat de treffer werd afgekeurd en stond luid te juichen. Nog voordat ze teleurgesteld waren gaan zitten, konden ze weer opstaan om opnieuw te juichen. Want in dezelfde minuut schoot Younes weer raak en deze telde.

Daarmee leek de wedstrijd meteen op slot, maar niets bleek minder waar. Nadat de gasten verzuimden om het duel te beslissen, sloeg De Graafschap tien minuten na rust keihard toe. Bryan Smeets schoot prachtig geplaatst de gelijkmaker achter de verbouwereerde Jasper Cillessen: 1-1.

PSV

Daarmee was plotseling PSV, dat op dat moment aan de leiding ging bij PEC Zwolle, virtueel kampioen. Ajax oogde angstig en voelde de titel tussen de vingers wegglippen. Trainer Frank de Boer greep in en haalde spits Milik naar de kant en bracht Anwar El Ghazi. Ook Viktor Fischer mocht proberen het naderende onheil te voorkomen. De Deen verving de tegenvallende Vaclav Cerny.

Maar het mocht niet baten. Ajax verlamde en kon bijna geen stap meer zetten op de warme Vijverberg. De Boer keek vol ongeloof vanaf de kant toe en zag zijn vijfde landstitel wegglijden. De Ajacieden zakten na afloop van wanhoop door hun benen. Weg titel, weg rechtstreekse plaatsing voor de Champions League.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ajax verlamt en geeft landstitel weg
Sluiten