Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 5 apr 2016

‘Zlatan gooide Gattuso bij Milan ooit in vuilnisbak’

Bijna alle topclubs in de Premier League azen momenteel op Zlatan Ibrahimovic. De 34-jarige Zweedse spits is na dit seizoen transfervrij en heeft verklaard dat hij weggaat bij Paris Saint-Germain. Arsenal, Manchester United, Chelsea en zelfs West Ham United zijn al genoemd als clubs die de oud-Ajacied graag zouden overnemen. Maar het is de vraag of de spelers bij de clubs wel beseffen wie er mogelijk wordt binnengehaald.

Want Zlatan is natuurlijk niet zomaar iemand. ‘Ibra’ is een wereldster en duldt weinig tegenspraak. De Zweed barst van het zelfvertrouwen. Dat was al zo bij Ajax en dat is na mooie avonturen bij Juventus, Inter, Barcelona AC Milan en PSG natuurlijk niet minder geworden.

Silva

Het is ook geen goed idee om Zlatan in de maling te nemen. Zo vertelde Thiago Silva, zijn huidige ploeggenoot bij PSG, een leuk verhaal aan Sky Deutschland. De Braziliaan voetbalde eerder met Zlatan bij AC Milan en uit die periode komt de volgende anekdote.

Milan

Voormalig Milan-aanvoerder Gennaro Gattuso is niet iemand om ruzie mee te maken. De opvliegende kuitenbijter is behalve vrij agressief ook niet op zijn mondje gevallen. Zo pikte hij op een training een keer Zlatan uit. „Hij daagde hem de hele training uit”, vertelt Silva.

„Hij provoceerde Zlatan de hele ochtend, maar die deed net alsof zijn neus bloedde en liet het gebeuren. Maar zijn revanche liet niet lang op zich wachten. Toen ze elkaar weer tegenkwamen in de kleedkamer tilde Zlatan Gattuso volledig van de grond en gooide hem in de vuilnisbak. Het was bizar, wij lagen allemaal in een deuk, we konden alleen maar aan het gezicht van Gennaro denken. Ik heb geloof ik wel een week gelachen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Zlatan gooide Gattuso bij Milan ooit in vuilnisbak’
Sluiten